Belistázás

Különböző termékek belistázása

 

A cégbelistázás oldalon ecsetelt körülmények kellenek általában egy termék belistázásához. Ezután történhet a termékek fizikai bekerülése.

Multinacionális áruházláncoknál tehát a cégbelistázás után, EAN kódonként, tehát termékenként van belistázási díj. Ezek lánconként egészen eltérőek, mind összegben, fizetési módban, és módosíthatóságban egyaránt.

Tradicionális hálózatokban szintén ez a helyzet. Ezekben a hálózatokban, ha központi termékbelistázás történt, az megjelenik minden hálózatban, és kötelező tartani. Ennek a belistázásnak a legkeményebbek a feltételei. Itt elég sokat kell fizetni a belistázásért, és tartani kell a megrendelések beszállításának határidejeit. Nem mintha egyébként ezt nem kellene máshol persze betartani. De például boltra szállítás esetén nem áll fenn ilyen megkötés. Ott esetleg nagyobb forgalmat lehet realizálni, azonban nagyobb költséget is jelent a boltok lelátogatása, polcszerviz, egyezkedés minden rendelésnél a boltban, a megfelelő személlyel.

Visszatérve a belistázási formákhoz az országos cégbelistázás utáni, régiós belistázás után történik az egyes termékek belistázása. Ott termékenként (EAN) mint előbb itt is belistázási díjak terhelik a belistázó céget. Itt természetesen az opciók már nem jönnek képbe, mert az a cégbelistázásnál fixen meg lett állapítva.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!