Termék márkásítás

Termék márkásítás

 

Egy terméket márkásítani nem kis feladat!

De mi is egy termék márkásítása?

A terméknek sok reklámja van a sajtóban, írott, televíziós, rádiós médiában. Ezek lehetnek kezdeti, és második lépések is. Ezek a legdrágább területei egy márkásításnak, mivel mindenkihez eljutnak ezek a reklámok, és az emberek már megszokták, hogy akinek van pénze itt reklámozni, az nem tesz silány terméket az “asztalra”(polcokra). Bár ez ebben az esetben igaz is, mert ki lenne az az őrült, aki rengeteg pénzt ölne bele egy rossz minőségű termékbe.

A termékmárkásítás egyéb fontos feltételei: -Bár ezek, – és egyik sem kötelező de – elengedhetetlen fogásai annak, hogy a márkásítás sikeres legyen!

A dizájn kialakítása, ez lehet portfólióban együtt promóciós kiegészítőkkel, polctálcákkal, állványokkal, akasztós, függő, lógó táblákkal, prospektusokkal, kóstoltatásokkal, autókon megjelenő matricákkal, vagy bármilyen egyéb ötlettel. Ezek tárháza itt felsorolhatatlan. Ezen belül persze a termék saját dizájn elemei fontosak!

 

Vannak külön olyan ügynökségek akik, ilyen dizájn kialakítással foglalkoznak. Érdemes is velük dolgozni mert fontos, hogy hozzáértők foglalkozzanak ezzel a témával. Természetesen van beleszólásunk a tervekbe, de azért merész vállalkozás olyan elemeket magunknak kialakítani, amit később sok-sok pénzért lehetne csak módosítani, ha mégis másképp döntenénk. Nem beszélve arról a presztízs veszteségről, ami visszavethet egy terméket vagy céget.

Tehát a termékmárkásítás fő elemei ezek. Később persze tartani kell ezt a kialakítást, és ráadásul idővel megújulni, esetleg akciózni érdemes. Amellett, hogy az üzletláncok megjelenő kiadványaiban időnként be kell, hogy kerüljünk termékünkkel. Ezek a fő csapás irányok egy termék márkásításával kapcsolatban.

Ez az egész projekt azonban lényegesen megemeli egy termék árát. Ezt bele is kell építeni egy termékbe. Amit szintén kalkulálni kell! Mert akár ez is megtörheti egy termék lendületét a piacon. Bár most erre nehéz lenne példát említeni.

Ha Ön úgy gondolja ebben kéri a segítségünket, keressen fel bennünket!

 

Profit Pont Mentor Kft.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!